Friday, 7 February 2014

Kalau Asyik Bekerja

Salam Jummaat buat semua......tengah-tengah sibok buat keje tadi timbul pulak satu email kat inbox yang mengeletek rasenya saya ingin kongsikan. Emailnya berbunyi gini (dalam bahasa omputih ye)....Tapi saya rase ade betulnya jugak email yang saya dapat tadi. kat sini masing-masing dok mengforward kesana kemari. Nak tau ape kate korang pulak. Jom terjah!!!

ALWAYS LEAVE THE OFFICE ON TIME

  1. Work is a never ending process. You can never finish you work
  2. Interest of a client is not more important than your FAMILY. 
  3. If you fail in life, your boss or client will not be the person to offer a helping hand; but your family and friends do.
  4. Life does not mean coming to office, going home and sleep. There is more to life. You need time to socialise, entertain, exercise and relax. Don't make your life meaningless.
  5. A person who sits in the office untill late hours is not a hardworking person, he/she is a FOOL who does not know how to manage work within the stipulated time. Besides, one who does not have a personal or social life is a LOSER.
  6. You did not study hard and struggle in life to be a machine and live a meaningless life.
  7. If your boss forces you to work late, just forward him this mail. He will try and make his life meaningfull too.
Leaving Office on time:
  • More productivity
  • Good social life
  • Good family relationship
Leaving Office Late:
  • Less productivity
  • No social life
  • No family life


Hah, ade berani tak nak forward mail ni kat boss nanti.....kalau koje punye koje pon boleh bengkok badan ye tak? Saya memanglah tak suke kalau stayback ni, saya tak kisah kalau datang awal tapi balik mesti on time. Saya setuju yang kita kena utamakan keluarga dulu, lagi-lagi kite yang pompuan ni.


4 comments:

  1. untung sangat kalau leave on time..tapi nak buat camne..ade je job yang settlekan

    ReplyDelete
  2. Exactly wan...works can never end..salam Jumaat ya!!!

    ReplyDelete
  3. betul tu. tapi kalau mcm kat opis licha ni memang culture cenggitu. sharp 6 dah xd orang. hehe

    ReplyDelete