Tuesday, 1 April 2014

Malam Yang Seram

Salam Selasa....sebenarnya nak cite dari hari ke sehari benda ni tapi disebabkan sibuk takde lah nak update entry ni...

Khamis malam Jumaat yang lepas punye citelah ni...satu family gi minum kat kedai mamak, saje lepak-lepak mengeteh..mase tu kuar pon dah pukul 10 malam lah...ngeteh punye ngeteh, borak punye borak sampailah dah pukul 11 lebih. So saya cakap dengan hubby, jom lah balik umah sok nak keje.

Sampai umah cam biase hubby dah bukak lampu hall pastu tujulah ke dapur...tiba-tiba hubby cakap.."ape yang bau wangi ni..?" Saya pon gilah dapur nak bau gak ape yang hubby bau tu...bau punye bau pastu cakap dengan hubby..."macam bau bunge kenangalah..jangan tegur papelah.." Setahu saya jiran-jiran takde pulak tanam bunge tu...tapi bau bunge tu kuat kat dapur. Tanpa berlengah saya suruh anak-anak naik atas.

Huh...sok hari dok pikir-pikir mane datang bau bunge tu sebab bile pagi bangun dah takde pulak bau tu...Korang rase apa yang saya bau tu? Saya dok pikir positif jelah...malas nak pikir yang bukan-bukan. Seram pon ade gak bile pikirkan tu...Khamis malam Jumaat pulak tu...adohai...




22 comments:

  1. Jiran sebelah ada taruk pewangi aromatherapy kot. Kuat sangat sampai semerbak masuk ke rumah. Hahaha

    ReplyDelete
  2. kelakar la sis ni... btw, dulu konon - konon nak tanam bunga ni sebab ia cantik sangat-wangi pun wangi...
    tp mcm ngeri pula...hehe ^______^

    ReplyDelete
    Replies
    1. adohai Adek...akak sendiri tertanye-tanye mana datang bau tu...hehehe

      Delete
  3. bau sabun pencuci pinggan kut...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabun cuci pinggan sunlight bau limau...

      Delete
    2. ish apa agaknya tu...hantu ke??? hahahaha.....digi tuk wan

      Delete
  4. bau pewangi kereta tu..melekat sama2 masuk dalam umah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti masa keluar..ada test minyak wangi kat mana mana..hahahaha.sebab kat kedai mamak kari kuat sangat

      Delete
  5. hahaha...mesti mistik dalam rumah...misteri nusantara.,..haha

    ReplyDelete
  6. Adalah tu yg dtg menjengah kot.. wallahualam.. anggap benda2 yg baik je lah... :)

    ReplyDelete
  7. kengkadang pernah gak terbau benda wangi mcm ni. aah ada rs seram. pastu pikir balik. maybe ada bunga berdekatan yg bagi aroma wangi tu

    ReplyDelete
  8. wah seram tu..harap-harap bukan yang nakal ya...he..he

    ReplyDelete
  9. Libresse & Ford Fiesta for you..

    ReplyDelete
  10. licha pernah kena. tegur bau wangi kat tempat main badminton. balik rumah pulak tak bagi salam terus masuk je. then tgh tdur bau wangi tu ada ..

    ReplyDelete
  11. ha..ha.. jangan tegur..
    mungkin minyak wangi jiran kot :P

    ReplyDelete
  12. khamis mlm jumaat.. kene wangi2.. hehe.. jiran sebelah tu.. hehe..

    ReplyDelete
  13. ada yang kentut wangi gaknyer sis?hehehe..

    ReplyDelete
  14. salam ziarah. kembali untuk aktif brkunjung ke blog-blog semua, :)

    ReplyDelete
  15. Jangan pandang belakang wann... kekekeke...

    ReplyDelete