Thursday, 17 April 2014

Karpal Singh Maut Dalam Kemalangan



Ahli parlimen Bukit Gelugor dan peguam kanan Karpal Singh maut dalam kemalangan dekat Tapah awal pagi ini.

Pembantu beliau Michael Cornandez turut meninggal dunia apabila kereta yang mereka naiki melanggar sebuah lori dalam perjalanan menuju utara di Lebuh Raya Utara Selatan kira-kira jam 1 pagi tadi.

Anaknya Ram Karpal dan pemandu kereta dilaporkan cedera.

Kemalangan dipercayai berlaku kira-kira jam 1 pagi berhampiran kilometer 301.6 arah utara Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS). (sumber dari: MALAYSIA KINI)

Takziah kepada keluarga mangsa...



Saya pon ngeri gak dengan lori-lori ni...yelah dorang ni kalau memandu ada yang memandu gile laju, kalau nak potong kete ke, masok lane ke... suke hati dorang je..main himpit je tak kisahkan kete ke moto orang lain. Mentang-mentang dia beso kan...

Ni yang saya saya hadapi setiap pagi bile waktu nak gi keje. Gambar yang saya snap ni kat lepas tol Bukit Jelulong (highway NKVE) Lori beso-beso gamaknye. Cube korang tengok picture bawah, lori kepala merah tu...dia punyelah self-fish berebut nak kedepan sampaikan kereta saya dan kereta kelabu depan saya pulak yang terpaksa mengelak dia. Dahlah treler panjang....aduhai...geram rasenye....tu yang snap gambo nak luahkan perasaan ni...kenapa tak kuat kuasa kat lori-lori lebih dari 1 tan ni jangan masok highway tak kiralah highway ape pon...menyusahkan pemandu kereta dan penunggang motosikal.

Macam mana pulak dengan uollss? Ada hadapi situasi yang sama tak? Syer ye








16 comments:

  1. Takziah...
    kak...kat sini pun sama.Mentang2 kete dorang beso boleh lah sedapt2 je himpit kete kecik kan..pantingkan diri sendiri betol..nak cepat je..pas tu sedap2 je main masuk line tak pasang signal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yelah CP...kite ni yang nak dok mengelak dia pulak kan...

      Delete
  2. lagi menyeramkan kalau dekat area port..sana memang banyak sgat lori..aritu adik yg drive..dh la dia baru lagi..mmg cuak jugak lah ktorg mase tu..lori kat sana semua macam samseng

    ReplyDelete
  3. takziah..
    pemandu lori ikut suka hati nak drive laju tak tengok kiri kanan.. paling ngeri kalau ada motorsikal sebelah..

    ReplyDelete
  4. sudi2lah jengok blog saya..heheh..tq

    ReplyDelete
  5. One of the great lawyers. Takziah untuk keluarga beliau..

    Pasal lorry tu kita memang takut lalu sebelah dia orang...especially tankers. terasa seriau..

    Isi dua tabung di sini...

    ReplyDelete
  6. takziah buat keluarga mangsa
    terkejut jugak baca paper arini...
    tgk impak accident tu menyeramkan

    ReplyDelete
  7. Takutla tgk cara pemanduan diaorg ...

    ReplyDelete
  8. takziah kepada keluarga mendiang...
    lori2 byk yg macam ribut...laju bukan main lagi...kita yg kecil ni...elok la beralah jer

    ReplyDelete
  9. Takziah...
    saya mmg ngeri klu bersebelahan dgn trailer atau lori2 besar ni...

    ReplyDelete
  10. Agak mengerikan tengok accident tu..memang ngeri kalau berhadapan dengan lori² besar ni. dorang besar tunjuk lagak di jalanraya.pulak tu bawak laju

    ReplyDelete
  11. Ermm.. idah memang fobia kalau lalu sebelah lori besar... kalau idah yg drive.. idah akan sebolehnya elakkan bersebelahan dengan mereka...

    ReplyDelete
  12. Cik akak memang pobia dengan si lori nie
    Dah tahu dia besar hormatlah sikit dengan yang kecil kan hihi

    ReplyDelete