Thursday, 24 April 2014

Kenapa Wanita Menangis


Kenapa wanita sering menangis?

Wanita sangat istiwewa.

Dijadikan bahu wanita kuat untuk menjaga anak-anaknya.

Dikurniakan wanita kekuatan untuk melahirkan anak serta dikurniakan wanita keteguhan untuk meneruskan hidup dan tidak senang-senang untuk mengalah.

Dikurniakan wanita sifat sensitif untuk menyayangi walaupun dikhianati oleh orang yang disayangi.

Tetapi jika suatu saat wanita itu menangis, maka diberikan air mata untuk membasuh luka dan seterusnya memberi kekuatan baru.

Ahh...sungguh lembut hati seorang wanita. Jika terusik hatinya maka berguguranlah air mata.....






10 comments:

  1. Kita hardly crying tapi pernah sekali non stop..sampai bengkak mata..he..he..nway ada yang kata menangis tu baik coz ia like terapi mata...

    ReplyDelete
  2. menangis itu sahabat baik saya tau... dan lepas menangis memang rasa sangat lega...

    ReplyDelete
  3. hihi.. kdang2 meangis pun bagus jugak untuk kesihatan.

    ReplyDelete
  4. Hihi terasa lak cik akak nie
    Perempuan dan air mata memang tak boleh dipisahkan hihi

    ReplyDelete
  5. Wanita hatinya lembut.. tp menangis bukan bererti lemah. Menagis boleh jadi penguat semangat juga...
    eh.. mcm lah saya wanita pulak hehee..

    ReplyDelete
  6. kita nampak lemah...tp sebenarnya kita lg kuat...kita menangis bukan beerti kita lemah...kita akan jadi lebih kuat...

    ReplyDelete
  7. hati wanita memang mudah tersentuh...
    saya bila menahan marah pun akan jadi mengalir air mata. kalau sedih, lagila...

    ReplyDelete
  8. kadang kala, tangisan wanita mampu mencairkan hati keras seorang lelaki.. :)

    ReplyDelete
  9. Ermm.. idah susah nak menangis depan orang... tapi kalau tengok drama sedih tu cepat jer nak meleleh ayaq mata... hehehe...

    ReplyDelete