Thursday, 19 September 2013

Tentang Nama

Hi semua!Ini adalah blog pertama saya.utk first entry ni saye nak kongsikan tentang nama "MARUZEN".

Nape nk kongsi?Bagus soalan korang tu.Sebab itu name unik yg telah diberikan kedua org tua sayelah.Gile tak unik,ntah2 kt Malaysia ni saye sorang je ade name tu (perasan jap)hehehe.

Okey camni citenye,lepas saye lahir mak dgn abah x tau lg nk bg name apelah kt saye ni.Cume yg memang pasti "WAN" mesti ade di pangkal name sbb abah ni keterunan "WAN" kt pangkal name dia.So pada satu hari tu abah antar andak (makcik saye) ke tempat keje and dia ternampak lah satu name yg teramat berkenan di hati abah.Dgn tanpe berlengah abah pon daftar le name yg dia berkenan sgt tu.Mak pon setuju jelah kan.Yelah unik katenye lg pon konon2 leh jd name gabongan name dorang lah sbb name mak Maria, name abah Wan Husain, anak pompuan sorang ni dia letaklah name yg dia berkenan sgt tu jd WAN MARUZEN (saye lah tu).

Tp kawan2,korang mesti gelak sakan kalu tau dr mane name tu abah dpt.Saye mase mule2 dpt tau pon tergelak gaklah.Kalu korang nk tau name tu terpampang kt Punch Card tempat keje andak saye tu. Name brand punch card tulah. Korang jgn gelak2 ye....Brand MARUZEN ni ade kedai lampu tau kt Ampang dgn PJ..brg lektrik pon ade tau...So saye kene berbagge lah gak ye tak??? (bangge lah sgt).Tp kt umah lain lah panggilan ye kawan2. Okey, smpai sini dululah entry saye ni.

For next entry saye akan kongsikan tentang ape saje yg ingin saye kongsikan pd korang.harap2 korang followlah ye.



8 comments:

  1. lerrrrr!!....begitu masyhur rupanya nama kakak cantik ni! hehehhee...

    ReplyDelete
  2. la nama ko rupanya brand ek....hahahaha kakakakaka

    ReplyDelete
  3. oooo,,macam tu rupenye,jap nk tanya JPN

    ReplyDelete
  4. Ada satu kilang jepun kt area klang nie nama dier Maruzen rase2 kilang electronic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jd duta tuk Malaysialah camni...heheheh

      Delete
  5. Replies
    1. unik kan...hehehe..kt umah kipas saye pon jenama MARUZEN...saje pasang syok sendri..

      Delete